30%-kal csökkentett nátrium tartalmú só
A magas nátriumfogyasztás növeli a magas vérnyomás, a vese, a szív és az érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ezen Horváth Rozi termék hozzájárulhat a nátriumbevitel csökkentéséhez, illetve az ajánlott nátrium-kálium arány eléréséhez. Verospiron szedése esetén fogyasztása tilos! 500g-os dobozban kapható.
Magyarországon gyártott termék
Beküldte: Plósz Sándor
http://internetfigyelo.wordpress.com/
Akkor ez micsoda?
A Horváth Rozi termékeket izraeli cég állítja elő. Tudomásom szerint 30-40% mérget tartalmaznak a minden élelmiszerboltban kapható különböző fűszerek is!!! Az összetétel egyáltalán nem szerepel a csomagoláson!!! Ki csatolhatta be és terjeszti a neten ennek a sónak a fotóját ajánlásként???
A másik csatolt fotón látható só is Horváth Rozi termék, jól láthatóan mérgezett, mégpedig kálium ferro cianiddal, azaz ciánnal, amit van pofájuk még rá is írni a sok tudatlan számára!
Észhez térhetnénk már és lássuk, hogy gátlástalanul, mindenre képesek! Akár ráírva - akár fel nem tüntetve a mérgeket!
Kálium-ferrocianid
Ez a közzétett változat, ellenőrizve: 2010. november 11.
Wikipédia
A kálium-ferrocianid, köznapi nevén sárgavérlúgsó (K4[Fe(CN)6] kálium-hexaciano-ferrát(II)) komplex vegyület.
Felhasználása
* Felhasználják laboratóriumi vegyszerként, a fényképészetben.
* Élelmiszerek esetén elsősorban a bor derítésére (kékderítés) alkalmazzák, mely során a szőlő permetezésére használt gombaölő rézvegyületeket távolítják el. Egyes sókban is előfordulhat E536 néven, mint csomósodást gátló anyag. Napi maximum beviteli mennyisége 25 mg/testsúlykg. Az élelmiszerekben használt mennyiségek esetén nincs ismert mellékhatása.
Előállítása: vas(II)-sók oldatából kálium-cianiddal.
E 536 - Kálium-ferrocianid
Egyéb elnevezések: sárgavérlúgsó
A kálium-ferrocianid a ferrocianidok káliummal alkotott vegyülete. A ferrocianidok vas és cianidionok kapcsolatából jönnek létre. Bár a cianidionok nagyon mérgezőek, a vasatommal kialakított erős kapcsolat miatt a ferrocianidoknak nincs mérgező hatásuk.
Adalékanyagként a kálium-ferrocianid használata megegyezik a nátrium-ferrocianiddal (E 535). Ezenkívül bizonyos feltételek mellett borok derítésére használható. E felhasználás esetén technológiai segédanyagnak számít, mert a fogyasztásra kerülő végtermékeben már nincs jelen.
A ferrocianidok a nehézfémekkel oldhatatlan kötéseket létesítenek, ezért lesüllyednek a tárolóedény aljára, így könnyen eltávolíthatóvá válnak. Ezen a módon el lehet távolítani a borból a vas- és kálciumnyomokat, amelyek különben elszíneződést és ízhibákat okozak.
Előállítás
A ferrocianidokat kémiai úton szintetizálják.
Használat
A kálium-ferrocianid kizárólag a konyhasóban és a konyhasót helyettesítő termékekben engedélyezett. Az adagolás megengedett legmagasabb mennyisége 20 mg/kg.
Biztonság
Az élelmiszerekben használt szokásos mennyiségben a ferrocianidok veszélyteleneknek számítanak.
ADI: 0.025
Megjegyzés:
a ferrocianidok együttes mennyiségére
Lásd még
E 535 - Nátrium-ferrocianid
E 538 - Kálcium-ferrocianid
Kapcsolódó linkek
Információ angolul az INCHEM adatbázisban
MÉ 1-2-95/2 Az élelmiszerekben használható adalékanyagok, az édesítőszerek és színezékek kivételével. 4. kiadás
Információ angolul az INCHEM adatbázisban
MÉ 1-2-2000/63 Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és színezékek kivételével (Második kiegészítés)
152/2009. (XI. 12.) FVM rendelet a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól
Tudatos Vásárló
Megjegyzés:
A Fe erős kötése mágneses tér hatására felbomlik és akkor a szervezetben elszabadul a cián???!!!
Kapcsolódó:
AMBROSIUS : ! "NACL" ! Döbbenetes ami itt és most folyik